Espoon Matikkamaa

espoonmatikkamaa.fi

Lisätietoa

Havainnollistamisvälineiden verkkomateriaalin suunnittelussa ovat olleet mukana Espoon Matikkamaa, Mattelendet i Esbo ja Oulun Matikkamaa. Mattelandet i Esbo on tuottanut sivustoille ruotsinkielistä materiaalia. Espoon Matikkamaassa materiaali julkaiseminen on osa Opetushallituksen rahoittamaa MERI-hanketta.  Verkkomateriaalia saa käyttää vapaasti omassa opetuskäytössään. Materiaaliin voi tutustua joko aihepiirien tai välineiden kautta.

Jos haluat, että havainnollistamisideasi tai linkki verkkomateriaaliin julkaistaan Espoon Matikkamaan verkkosivuilla, niin ota yhteyttä sähköpostitse: rita.jarvinen (at) olari.fiOulun Matikkamaan NÄPPITUNTUMA on alkuopetuksen toiminallisen opetuksen materiaali, joka on ilmestynyt verkkojulkaisuna edu.fi -sivustolla. Tutustu tähän opettajille suunnattuun kattavaan oppaaseen!

Turun Matikkamaan MATTOTELINE on vuosiluokille 3.-9. suunnattu verkkomateriaali, jonka monipuolinen tehtävätarjonta sisältää mm. valmiita tehtäväpohjia toteutettavaksi mm. tietokoneen, ilmaisten verkko-ohjelmien, interaktiivisen opetustaulun tai konkretiavälineistön avulla.

Kokkolan Matikkamaassa on julkaistu MATIKKA ON MUN JUTTU -verkkomateriaali.

Ilmaisesta GEOGEBRA-ohjelmasta on julkaistu uusin versio. Vinkkejä GeoGebran käyttöön sekä opastusta ohjelman käyttöön löydät suomalaisen GeoGebra- yhteistön sivustolta sekä GeoGebraTubesta.Tubessa mm. 3D kappaleita.

Tutustu myös Espoon Matikkamaan monipuoliseen verkkovinkkilistaan
sekä iPad APP-listaan!

Tutustu verkkolinkin kautta havaintovälineiden käyttöön viittomakielisessä matematiikan opetuksessa.

Kuva Espoon Matikkamaan ja Mattelandet i Esbon materiaalipaja-koulutuksesta.
Espoon Matikkamaan verkkomateriaalin kuvat on ottanut Rita Järvinen (ellei toisin mainita). Kuvia saa käyttää omassa opetuksessa, mutta ei koulutusmateriaaleissa eikä missään julkaisuissa ilman lupaa.