Espoon Matikkamaa

espoonmatikkamaa.fi

MatCup-kisasta palkintoja Espooseen

Pohjoismaissa järjestetettävässä 8. luokkien matematiikkakilpailun kansalliset alkuerät, semifinaali ja matematiikkafinaali on pidetty joulukuusta 2012 huhtikuulle 2013. MatCup on Suomessa 8. luokille suunnattu luokkakilpailu, jossa ratkotaan ongelmatehtäviä ja tehdään projekti. Tämän vuoden aiheena oli "Matematiikka ja meri". Vaasassa käydyissä MatCup-semifinaalissa ja finaalissa Mankkaan koulu sijoittui 1. sijalle, Olarin koulu 2. sijalle ja Lahden Yhteiskoulu 3. sijalle. Olari ja Mankkaa jakoivat projektipalkinnon, josta Lahti oli vain 0,5 p päässä. Mankkaan koulun joukkue edustaa Suomea Kööpenhaminassa pohjoismaisessa NMCC-kilpailussa kesäkuussa. Onnea kisaan!

Suomessa MATCUP-kilpailun osallistujen määrä on lähestynyt sataa, mutta vielä ei ole saatu 10 vuoden aikana 100 luokkaa mukaan kisaan. Suomen semifinaaliin alkukarsintojen 94 luokasta Vaasaassa kisasivat 12 luokkaa. Espoosta mukana olivat Mankkaan, Nöykkiön ja Olarin koulun edustusjoukkueet, jotka ratkoivat ongelmatehtäviä ja esittelivät luokkaprojektia aiheesta "Matematiikka ja Meri". Projekteista tehdään kirjallinen raportti, prosessipäiväkirja, näyttely sekä esitys. Vaasassa esillä oli töitä navigoinnista Porvoosta Kotkaan, meren eläimistä, matkustamisesta välillä Helsinki Tallinna, käyttöveden reitistä Päijänteeltä Espooseen ja energiamuodoista.

Espoo kasvatti siis jälleen voittosaalistaan. Espoolaiset Mankkaan, Olarin ja Tapiolan koulu ovat kahmineet yhteensä jo kahdeksan kansallista Suomen matematiikkafinaalin ja kuusi projektivoittoa, joista 1. ja viimeinen olivat jaettuja projektivoittoja, sekä kaksi pohjoismaista matematiikkafinaalin voittoa!

MatCupin kotisivut>>

Katso kuva Mankkaan joukkueesta>>

Artikkeli ja kuvia Olarin joukkueen kisamatkasta>>