Espoon Matikkamaa

espoonmatikkamaa.fi

Pelejä matematiikan tunneille

Power Cards, Domino, Rolit ja SpeedyBag ovat pelilainaamon uusimmat pelit.

Power Cards on korttipeli, jota pystyy pelaamaan 2-4 pelaajaa. Eläinkorteissa on eläimen pituus/korkeus, massa, ikä ja levinneisyys. Peli harjoittaa arviointi- ja vertailukykyä sekä suureiden suuruusluokan hahmoitamista. Lainaamossa on villieläinkortteja ja yksittäisiä dinosauruskortteja.

Pelaajat ottavat omasta korttipakastaan päälimmäisen kortin käteensä. Pelivuorossa oleva pelaaja valitsee omasta kortistaan ominaisuuden, jonka hän arvoi olevan suurempi kuin muiden pelaajien korteissa. Hän sanoo esimerkiksi "Ikä!". Sen jälkeen verrataan, kenellä on suurin arvo omassa kortissaan. Tämän pelikierroksen voittaja saa kortit omaan korttipakkaansa. Peliä jatketaan kunnes kaikki pelissä olevat kortit ovat yhdellä pelaajalla.  


Domino on klassikkopeli, jota pystyy pelaamaan 2-4 pelaajaa. Dominolaattoja voi käyttää myös tutkimus- ja ongelmanratkaisutehtävissä.

Tehtävä:
Järjestä mahdollisimman monta dominolaattaa riveihin siten, että pistesumma kaikilla riveillä on 12. Kutakin dominolaattaa voi käyttää yhden kerran. Saatko käytettyä kaikki dominolaatat?

Esim.

6 | 6

5 | 4         0 | 2

5 | 5         1 | 1 

...

Linkkejä:
Ongelmanratkaisutehtäviä (engl.) 


SpeedyBag pelissä pelaa etsii käsin tunnustelemalla pussista 11 esineen joukosta kortin esittämää esinettä. Nopeiten oikean esineen löytänyt voittaa. Esineet ovat sen verran pieniä, että haastetta riittää kaikenikäisille.  Peliin voi osallistua yhtäaikaa enintään 4 pelaajaa. 


Rolit pelissä yritetään täyttää pelialuetta oman pelivärin riveillä. Pelinappuloita pystyy pyöräyttämään pelin aikana ja näin valloittamaan vastapelaajien alueita.  

Lue lisää pelilainaamosta...