Espoon Matikkamaa

espoonmatikkamaa.fi

Esi- ja alkuopetus

ESIOPETUS

Espoon Matikkamaassa on kehitetty varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen hyvän matematiikan opetuksen kannustin Kultainen Kuutio. Palkintoa voivat hakea espoolaiset varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ammattilaiset.

Espoolaiset päiväkodit ja esikoulut voivat toivoa omalle alueelleen Kultaisen Kuution omien kouluttajien pitämää koulutusta. Koulutuksissa käydään läpi lasta matematiikkaan innostavia ja suoraan arkeen sovellettavia ideoita ja materiaaleja. Koulutus on espoolaisille ilmaista.

Kultainen Kuutio on paljon muutakin. Lue lisää...

ALKUOPETUS

Visuaalisen hahmottamisen harjoituksia, lukujonotaitoja ja  lukualueen 1 -10 sekä kymmenylityksen oppimisaihiota sisältävät AbacoMath-oppimisaihiot löydät täältä. Oppimisaihiot on kehitetty tukemaan lukualueen 1 - 10 harjoittelua ja automatisoimista.

VARGA-NEMÉNYI -MENETELMÄN MUKAAN OPETTAMINEN

Espoon Matikkamaa on koordinoinut vuodesta 2000 lähtien unkarilaisen Varga-Neményi-opetusmenetelmän pääkaupunkiseudun opetusmenetelmän suomalaistamista järjestämällä koulutusta, työnohjauksellista tukea ja materiaaleja menetelmää käyttäville opettajille. Vuonna 2005 perustettiin valtakunnallinen Varga-Neményi-yhdistys ry Espoon Matikkamaan suojissa. Lue lisää menetelmästä, yhdistyksen toiminnasta ja tulevista koulutuksista osoitteessa www.varganemenyi.fi

Varga-Neményi-yhdistys ry julkaisee menetelmän mukaista oppimateriaalia. Lisätietoa alkuopetuksen materiaaleista Varga-Neményi -yhdistyksen verkkosivuilla. Lue lisää...

Lue menetelmästä lisää Solmu-lehdestä... tai Matikkamaan verkkosivustolta...

Lisätietoja anni.lampinen (at) espoo.fi

abacomath_1


Oppilaat voivat käyttää AbacoMath-oppimisaihiota myös kotona.

 
VERKKOVINKKEJÄ JA IPAD APPEJA, HAVAINNOLLISTAMISVINKKEJÄ

Tammikuussa 2013 julkaistiin lista, jossa on yli 70 matematiikan iPad APPIA>>

Tieteellisiä julkaisuja suomalaisista yliopistoista. Lue lisää...

Tutustu ilmaisohjelmiin, ongelmanratkaisutehtäviin, verkkosivustoihin VERKKOVINKKILISTA>>

Lisätietoja rita.e.jarvinen (at) espoo.fi